N.JEDĽOVÁ: Podomoví predajcovia vraj okradli starčeka o celoživotné úspory

31.03.2011 Svidník

Nižná Jedľová 31. marca (TASR) – Policajti pátrajú po neznámych páchateľoch, ktorí mali v obci Nižná Jedľová, okres Svidník, okradnúť 87-ročného dôchodcu o celoživotné úspory.
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zoru v Prešove Jana Karnišová dnes informovala TASR, že krádež peňazí poškodený nahlásil v stredu (30.3.) popoludní. Vyšetrovateľ na mieste zistil, že dvojica páchateľov údajne vošla o 13.30 h do dvora rodinného domu, pričom jeden z nich ponúkal na predaj posteľnú bielizeň.
Starček však o kúpu neprejavil záujem a preto ho jeden z páchateľov požiadal, aby mu priniesol drôt alebo špagát. Počas toho, ako v stodole poškodený hľadal uvedené veci, neznáma žena pravdepodobne využila jeho nepozornosť, vošla do neuzamknutého domu a zo spálne spod matraca postele ukradla finančnú hotovosť asi 5200 eur. Následne obaja páchatelia bez predaja vecí odišli.
Karnišová dodala, že vyšetrovateľ začal v súvislosti s prípadom trestné stíhanie pre prečin krádeže formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región